نگاهی به رشد و بلوغ "کرم ابریشم" در جهان
23 / 10 / 1392 | 11:24 | 2375 بازدیدنیروی دریایی شوروی سابق پس از پایان جنگ دوم جهانی و آغاز جنگ سرد با نیروهای دریایی غربی رو به رو بود که همگی از لحاظ کمیت و کیفیت برتری قاطعی را دارا بودند. روسها به لحاظ مشکلات مالی و کمبود تجربه در زمینه ساخت شناورهای بزرگ و ناوهای هواپیمابر رویه کاملا متفاوتی را برای مقابله با نیروهای دریایی غربی در پیش گرفت که به نوعی نامتقارن بود.

روسها به سمت استفاده از زیردریایی ها و هواپیماهای گشت دریایی که با موشکهای کروز ضد کشتی مسلح شده بودند، رفتند. در سالهای جنگ سرد و پس از آن روسها موشکهای ضد کشتی زیادی را طراحی و تولید کرده اند اما شاید تنها یک مدل از آنها تا به این حد در دنیا مورد توجه قرار گرفته و به کشورهای گوناگون نیز صادر شد: موشک کروز ضد کشتی " P-15 " ملقب به "موریانه" که در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با عنوان " SS-N-2 " از آن یاد می شود..........
آشنایی با توپ AK-230 (مورد استفاده در نیروی دریایی سپاه)
17 / 04 / 1392 | 10:3 | 2649 بازدیدAK-230 توپ کاملا خودکار دفاع کوتاهبرد روسی است که مجهز به دو لولهی 30 میلیمتری است. کاربرد اصلی توپ در مواجهه با هواگردهاست. شاید بتوان Ak-230 را متداولترین توپ در کلاس خود دانست که هم در شناورهای سنگین و هم در واحدهای تندرو به کار رفتهاست و به کشورهای اروپایی بلوک شرق، هند و چین صادر شدهاست. از این گونه حدود 1450 عدد توسط شوروی و 300 عدد توسط جمهوری خلق چین ساختهشدهاست که مدل چینی آن معروف به Type 69 است. ساخت این توپ در واقع ضمینه را برای ساخت توپ قدرتمند AK-630 را فراهم نمود.
تاریخچه
طراحی و ساخت توپ در سال 1956 آغاز شد و پروژه در سال 1957 وارد مراحل آزمایشگاهی شد. اما آزمایشات اولیه چندان رضایتبخش نبود تا اینکه نخستین موفقیتها در سال 1958 بوقوع پیوست. آزمایشات دریایی در سال 1960 آغاز گردید تا اینکه بالاخره در سال 1969 این توپ رسما بهکارگرفته شد. شناورهای تندرو کلاس Osa و اژدرافکنهای کلاس Shersha شوروی سابق نخستین شناورهایی بودند که این توپ بر روی آنها نصب گردید.......
اژدر اشکوال روسیه،بی رقیب در بین اژدرها
26 / 03 / 1392 | 20:41 | 3260 بازدیددر سال 1995، خبرهايي منتشر شد مبني بر اينكه روسها يك موشك زيرسطحي غيرهدايت شونده توسعه داده اند كه سرعت آن به طور فوق العاده اي از سرعت موشك هاي دیگر این رده بيشتر است و هيچ نمونه مشابه غربي نيز ندارد. از همان هنگام از اين موشك با عنوان اشكوال، در منابع نام برده شد. ويژگي مورد توجه اين موشك سرعت فوق العاده بالاي آن در نزديك شدن به هدف است كه عملاً شانس زيادي براي شناورهاي سطحي و زيرسطحي براي فرار از اين موشك باقي نمي گذارد.
آشنایی با موشک آبی حوت
07 / 11 / 1391 | 17:54 | 6242 بازدیدموشک حوت، یک موشک یا اژدر دارای پیشرانه راکتی سطح به دریا و زیرآبی تولید ایران است که نخستین بار در ررزمایش پیامبر اعظم بهار سال ۱۳۸۵ آزمایش شد. چنین موشکی قادر به سوراخ کردن بدنه اغلب کشتیهای جنگی آمریکایی است و نیروی دریایی آمریکا راهکار دفاعی چندانی برای دفاع در مقابل چنین جنگ افزاری ندارد. تصاویر این موشک شباهت قابل توجهی را با موشک VA-111 Shkval نشان میدهد که روسیه در سال ۱۹۹۵ آن را طراحی کرد. به همین دلیل بحثهایی در مورد احتمال خرید آن از روسیه یا قرقیزستان (جایی که کارخانه تولید این موشک در آن واقع است) مطرح شده است. ریچارد فیشر از قول منابع تایوانی نوشته که چین توانایی مهندسی معکوس برخی از انواع VA-111 را دارد و در نتیجه احتمال دارد منبع تکنولوژیکی حوت از طریق چین فراهم شده باشد.